Tips perfecte eyeliner voor iedereen die er moeite mee heeft

by Julie C.

We’ve all been there… Of nou ja, de meesten van ons zijn nog steeds “there”, namelijk, aan het stugglen met het tekenen van gelijke wings.

Ken je dit scenario? Contour snatched, oogschaduw mooi geblend en highlighter on point. Maar (!) dan is het tijd om eyeliner aan te brengen en je begint al zenuwachtig te worden… Je pakt je pen of potje en doet een poging tot een eerste lijn…. Sh*t! uitgeschoten! “Oke, ik pak gewoon een wattenstaafje en veeg het weg”. Resultaat? Panda ogen en verpestte make-up. Yep, the struggle is real ladies.

Daarom, geven wij tips voor een ieder die moeite heeft met het aanbrengen van eyeliner en het tekenen van wings.

Tip #1 : Een eyeliner met kwastje vs een eyelinerpen

Tip nummer één is meteen al een gouden tip: weet met welke producten je het beste kan werken. Veel vrouwen kiezen voor een eyeliner in een potje met kwastje. Hier ga je dus al de fout in, een eyeliner met een kwastje is een stuk lastiger in gebruik dan een eyelinerpen. De eyeliner uit een potje is vloeibaarder en met het dunne kwastje is het een hele opgave om strakke lijnen te tekenen. Vind je het pigment van een eyelinerpen niet donker genoeg? Teken dan eerst de wing met een eyeliner pen en ga er daarna nog met een kwastje over heen.

Tip #2: Bouw je eyeliner in kleine stappen op

Tenzij je een make-up artist bent of een beauty guru a la Nikkie Tutorials, raden we je aan om niet in één keer een lijn over je ooglid te trekken voor een mooie wing. Wil je in één lijn 2 gelijke wings hebben, dan moet je wel echt een pro zijn. Je kan het beste de lijn in kleine stappen opbouwen. Begin met een dunne streep en trek ‘m steeds een stukje door tot je de juiste lengte hebt bereikt. Daarna vul je de streep op tot de gewenste dikte.

Tip #3: Werk van buiten naar binnen

Dit is een klassieke beginnersfout. Veel vrouwen denken dat ze vanuit de binnenste ooghoek een lijn naar de buitenste ooghoek moeten trekken. Dé truc is juist om eerst de wing tegen je buitenste ooghoek te tekenen en vervolgens de lijn naar je binnenste ooghoek te trekken.

Begin met een schuine lijn vanuit je buitenste ooghoek naar boven. Trek vanuit het einde van de schuine lijn die je zojuist hebt getekend, een lijn terug naar beneden en eindig de lijn op ongeveer de helft van je wimperlijn. Kleur de wing in en trek vervolgens een lijn langs je wimperlijn richting je binnenste ooghoek.

Tip #4: Waterproof eyeliner

Op een gemiddelde dag krijgen je ogen wat te verduren. Fietsen tegen de wind in kan al voor traanogen zorgen, lopen in de regen of zweetdruppels door dat je de trap hebt genomen… Allemaal factoren waardoor er vocht rondom je ogen kan komen en eyeliner kan gaan lekken.

Kies daarom voor een goede waterproof eyeliner die ook vlekvrij is. Het zal misschien even zoeken zijn (eigenlijk niet, want onze Easy Wing is dit allemaal ;-)) en wellicht iets meer kosten dan een eyeliner van de Hema of een Kruidvat eyeliner, maar het is de investering waard. Het beste is om een eyeliner te kiezen op basis van olie in plaats van water, zo weet je zeker dat de eyeliner waterproof is.

 

Tip # 5: Je ogen vet vrij maken

Veel vrouwen hebben een iets vettige huid rondom de ogen. Dit kan komen door meer talgproductie, maar ook door het gebruik van dagcrème of foundation. In zowel dagcrème en foundation zitten oliën en dit kan er voor zorgen dat je eyeliner kan gaan vlekken. Breng daarom eerst een primer met beetje setting-poeder aan voordat je aan de wing begint. Heb je geen primer of setting-poeder in huis? Dan werkt een (huidkleurige) oogschaduw ook goed.

Tip #6: Eyeliner stempels - Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Weet je je na het lezen van deze tips alsnog geen raadt of lijkt het je allemaal teveel gedoe? No worries, ook daar is een oplossing voor. De eyeliner stempel. Hiermee stempel je de wing direct naast je oog en trek in de lijn. Marbl.’s oprichtster, Julie, heeft Easy Wing eyeliner stempels uitgebracht omdat ze zelf altijd moeite had met gelijke wings tekenen.


Onze Easy Wing Eyeliner stempels zijn niet voor niets favoriet bij duizenden vrouwen. Met een eyeliner stempel bespaar je de moeite en tijd die je normaal kwijt bent bij het zelf tekenen van wings én ben je er altijd zeker van dat je wings gelijk zijn.

We hebben Easy Wing ontworpen met aparte stempels voor je linker en rechter oog zodat de stempel daadwerkelijk een klein hoekje naar boven maakt voor het echte wing effect. Tevens is het design van Easy Wing speciaal ontworpen om de wings altijd op gelijke hoogte te kunnen plaatsen. Dit doe je door het onderste punt van de wing direct naast je ooghoek te plaatsen en vanuit het bovenste punt de lijn naar je binnenste ooghoek te trekken. Daarnaast is de Easy Wing formule 100% Waterproof en vlekproof! De eyeliner is gemakkelijk te verwijderen met onze Cleanser & Make up remover.

Wist je dat Marbl. het enige merk in Europa is dat een set verkoopt met aparte stempels voor beide ogen? Ook heb je bij ons de keuze uit 4 verschillende wing maten, zo heb je voor elke gelegenheid een passende wing. Voor welk maat ga jij? 

Wil je 2 gelijke wings binnen 1 minuut? Probeer dan onze Easy Wing sets uit: